Sulu laiks!



Dzirkstošais bērzu sulas vīns(kļavas ar)
Sastāvdaļas: 40 litri bērzu(kļavas) sulas, 5kg cukura, 1 litrs savairota vīna rauga tīrkultūras (ierauga)
Sagatavošanas process – laikus sagatavo tīrkultūru (vīna rauga sēnītes pārlej ar 4 litriem līdz 90 grādiem uzkarsētas un pēc tam līdz 20 grādiem atdzesētas bērzu sulas. Trauku pārsedz ar marli un ļauj 6 – 10 stundas stāvēt siltā vietā, aptuveni 20 grādos). Svaigai bērzu(kļavas) sulai pievieno sagatavoto tīrkultūru un cukuru. To pilda traukos – stikla balonos, burkās vai pudelēs, ko cieši noslēdz ar hidoizvadu(var arī šļauku ielikt burkā ar ūdeni, bet tā lai skābeklis netiek iekšā, bet gāzes tiek ārā). lai mēnesi norūgst. Sapildītos traukus 3 – 4 dienas patur istabas temperatūrā – aptuveni 18 grādos – tad pārvieto uz pagrabu vai ierok zemē. Pēc 4mēn sula būs gatava dzeršanai. Tās garša būs patīkami skābena, atspirdzinoša un dzirkstoša. Svarīgi ir ievērot, ka liela nozīme ir sulas uzglabāšanas temperatūrai! Ja tā pārsniegs 16 grādus, tad sula ātri pārskābs un tai būs asa garša!
lai labi garšo!

Komentāri

Populāras ziņas